Щегол и Талия (Calp. Ecl. 6, 75– 77) - Зельченко, Всеволод Владимирович (Philologia Classica, 2007)
Calp. 6, 75–77 viri docti ita interpretari solent, ut Lycidas certaminis bucolici, quod Astylus cum Acanthide in silva Thalea olim egerit, mentionem faciat. At Acanthis nomen femininum est, certamen autem amoebaeum cum femina initum in carminibus bucolicis nusquam memoratur, quippe quod a pastorum consuetudine plane abhorreat; etiam silva illa Thalea quae esset, nemo adhuc explanavit. Itaque Thaleam casum vocativum nominis Musae aestimandam, totum autem locum sic scribendum censemus: «...Quibus hunc et acanthida (cf. vv. 7–8: Astylus igitur cum cornice canendi imperita contumeliose comparatur) nuper / diceris in silva iudex audisse, Thalea».